dilluns, 12 de març del 2012

Cospedal, la reforma laboral i una Vaga General

Que donar feina a tots els aturats a passat de ser una utopia a ser una realitat, no ho dic jo, ho saben els qui fa anys que fan treball de camp, que tenen dades a la mà i que tenen clar que hem crescut massa, en detriment dels que cada cop ho tenen pitjor.

Si només hi ha feina per a una part de la població, la manera més lògica de ser equitatiu i responsable, és repartir-nos-la entre tots.
Per tant, si treballem menys hores, podrem ocupar a més gent.

Avui la senyora Dolores de Cospedal, secretària general del PP i presidenta de Castilla-La Mancha, al diari El País deixa anar una de les seves perles “En España hay que trabajar más horas”. Olé tu!

Si la reforma laboral que ens “regala” el seu partit és tan bona, perquè als treballadors i treballadores no els agrada?
Ella ho té clar, agrada a uns i a d’altres no, per bé que “La reforma les gusta mucho a los trabajadores que no tienen empleo”, ja que segons ens explica, aquesta reforma ajudarà a entrar al mercat laboral a molts aturats.
Com? Doncs a mi només se m’acut una manera, acomiadant a treballadors, a un preu molt raonable per als empresaris. Acomiadaments de treballadors amb nòmines abusives de mil euros, per exemple, ja que sempre hi haurà un aturat que farà la mateixa fenia per només vuit-cents, això sí, treballant si cal una miqueta més.

Quina estratègia més bona, els mateixos aturats i amb una classe obrera més pobre!
Ara bé, no patiu, ja que els empresaris podran créixer amb més facilitats i en pocs anys seran capaços de fer més contractes.

I jo em pregunto, en el supòsit que això passi (disculpeu la meva manca de fe), socialitzaran els seus guanys o tornarà a començar el conte del “gato pelao”

-¿Quieres que te cuente el cuento del gato pelao?
- Sí
- Yo no te digo ni que sí ni que no, sólo te digo si quieres que te cuente el cuento del gato pelao?
...

El dia 29 de març tots i totes a la vaga. No perquè ens ho diguin els sindicats majoritaris, sinó perquè no som idiotes!

Marta Serrés
Sant Cugat, 12 de març de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada