dijous, 3 de març del 2011

La sala de concerts amb ànim de lucre

Sembla que ja tenim sala de concerts. I com diuen els nens del pati del col·legi, “el partit s’ha acabat perquè la pilota és meva”.
Els joves de Sant Cugat fa temps que reclamen una sala de concerts, un espai alternatiu, ja que a Sant Cugat anem força coixos d’oferta d’oci per als joves. Un espai on els grups locals puguin disposar de bucs d’assaig. Un espai polivalent on es pugui albergar a banda de música, altres arts escèniques com dansa o teatre.
Però ara ens arriba la notícia que l’Ajuntament ha donat la concessió de la sala a una empresa privada (Nublo Live, S.L.).  Una empresa amb ànim de lucre, com és lògic, i que no té cap sinergia amb l’ecosistema de les entitats, grups i d’altres col·lectius santcugatencs.
Pendents de disposar del conveni que han signat ambdues parts, la nostra primera impressió és que aquesta sala no serà ni de bon tros, el que des de fa massa temps estan reclamant els col·lectius com Dissidència Sònica, i que des de la CUP volem deixar constància del nostre suport a les seves reivindicacions.
Entenem que la gestió en mans d’una empresa privada, cercarà objectius força diferents als que els col·lectius i entitats  santcugatenques reclamen. Què prioritzarà les propostes més comercials en detriment de les locals, que no tindrà cap interès en donar cobertura a actes culturals o festius que vulguin organitzar les entitats, sense rebre res a canvi.

Marta Serrés i Bernis
Sant Cugat, 15 de novembre de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada