dijous, 3 de març del 2011

Una “ciutat intel·ligent” no treballa amb els qui financen la guerra

INDRA és una de les dues empreses que recentment han signat un conveni  per impulsar el projecte de convertir Sant Cugat en una “ciutat intel·ligent”. Controlar a distància el reg dels parcs, utilitzar les tecnologies per atendre les persones dependents, controlar l’enllumenat elèctric, són projectes que en alguns casos ja funcionen, d’altres s’assoliran en breu.

INDRA que participa en la majoria de grans projectes armamentistes espanyols i europeus, és la indústria més important vinculada a l’aeronàutica militar, fabrica sistemes de navegació i alta tecnologia (EF-2000, fragates, blindats, submarins, sistemes de comunicació militars, guerra electrònica, sistemes de direcció de míssils, etc.).  Participa en el projecte de desenvolupament dels sistemes de manteniment del caçabombarders europeu Eurofigther, en la fabricació de míssils Standard SM-2 per a les fragates F-100, els míssils Evolved Seasparrow, etcètera.
Els principals clients d’Indra són les forces armades espanyoles, la OTAN, US Navy, la Marina italiana, la Marina francesa i la Marina alemanya.
Per tant és una de les empreses més importants a nivell mundial que financen la guerra.

No deixa de ser una paradoxa que INDRA s’instal·lés al Poble Nou en el complex industrial 22@ que es va construir per al Fòrum de les Cultures, on un dels seus objectius era la pau, juntament a la sostenibilitat i la multiculturalitat. Cal recordar que les principals crítiques dels moviments socials i diverses ONG, es van centrar precisament en aquesta línea, i en el fet que entre els socis i patrocinadors destaquessin empreses com INDRA, amb polítiques socialment qüestionables.

Des de la CUP no podem acceptar que l’administració, i concretament el consistori, doni suport a aquesta empresa, ja que estem contribuint directament amb qui fa negoci amb la guerra.

Marta Serrés i Bernis
Sant Cugat, 21 d'octubre de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada